Nieuws

Margret Heeremans

De impuls van het moment

Margret Heeremans (19??) schildert met olieverf. Soms voegt ze andere materie toe , afhankelijk van haar stemming brengt ze de verf dik of transparant op. Energieke, zichtbare kwaststreken wisselt ze af met luchtig spatwerk. Zo ontstaat de ruige, weerbarstige verfhuid die kenmerkend is voor de abstracte schilderijen . Onderscheidend bij Magret is dat zij geschilderde vlakken combineert met lineaire details. Zo ontstaat een spannend maar harmonieus samengaan van teken- en schilderkunst.

Zij hanteert een helder, optimistisch kleurpallet. Accenten rood verlenen de schilderijen levendigheid. Turkoois en andere blauwtinten en voeren echter de boventoon. Kleuren die van nature rust in zich dragen. Door hun evenwichtige uitstraling vormen ze een boeiend contrast met de expressieve schilderwijze.

Marget Heeremans exposeert in binnen en buitenland.

www.struk-en-kunst.nl

Paapi

Pseudoniem voor een kunstenaar voor wie de persoon minder van belang is dan zijn werk. Hij is een autodidact pur sang, die zijn werk steeds meer ontwikkelt en vernieuwd. Hij vindt het mooi om vormen terug te laten keren als negatief (zwart-wit). Zijn werk kenmerkt zich door grafische vormen, waarbij compositie en beweging belangrijk zijn. Naast tekenen grafeert Paapi ook glas en bewerkt hij gebruiksvoorwerpen.