Landgoed
Willibrordus

Nieuws

Getekend door het leven

Getekend door het leven is een indrukwekkende tentoonstelling die zijn oorsprong vindt in de verhalen van jongeren die door hulpverleners van Levvel begeleid werden. In de tentoonstelling vertellen jongeren en medewerkers uit de jeugdhulp aan de hand van hun tatoeage hun verhaal. Over pijnlijke herinneringen en dierbare momenten. Tattoos als tekens van hoop of verwachting. 

Vanaf 6 mei tot en met 21 juni zijn de werken van zowel jongeren als medewerkers te zien in de Verhalenkamer bij Stichting de Buitenkans, De Olvendijk 2 in Heiloo.

Foto: ‘Gekozen litteken’ door Silyn (18 jaar)

Expositie ‘Gezichten in het Water’ in de Verhalenkamer

De tentoonstelling vertelt het verhaal van vijf jongvolwassenen en hun worsteling met het Nederlandse systeem van geestelijke gezondheidszorg. Andere jongeren van GGZ-vestiging Triversum in Alkmaar zijn met het materiaal aan de slag gegaan. Dit heeft onder andere geresulteerd in een magazine en een expositie tot en met 18 maart te bekijken op landgoed Willibrordus op het veld voor de Cultuurkoepel en in de Verhalenkamer.

Foto: Lina Selg

Kunstparade 2022

De kunstparade Heiloo 2022 is een evenement waarbij 134 kunstenaars exposeren op 25 verschillende locaties in Heiloo. 

Dit grootse artistieke evenement wat al 15 jaar wordt georganiseerd, vindt jaarlijks plaats in het laatste volle weekend van Juni. 

Op het landgoed willibrordus is de Cultuurkoepel een van de locaties waar je dit evenement kunt ervaren.

Op bezoek bij Landgoed Willibrordus

In de maanden mei en juni brengen de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Heiloo een bezoek aan het landgoed Willibrordus.

De kinderen worden ontvangen op het bordes en worden geïnformeerd over het kasteel Ypestein, waarvan op het middenterrein nog enkele sporen te zien zijn.

Fotoproject 2022: Thema Licht

Vanaf 2015 organiseert Stichting De Buitenkans elk jaar het foto- en verhalenproject, telkens met een ander thema.

Een aantal jongeren is deze keer begeleid door de enthousiaste amateur fotografen André Bergmans en Cor Oorthuijsen en een aantal jongeren heeft op eigen initiatief foto’s ingestuurd.

De groenploeg heeft, zoals elk jaar, de banners opgetuigd op het Landgoed Willibrordus naast de Cultuurkoepel. De doeken blijven twee maanden staan.