Landgoed
Willibrordus

Nieuws

Orgel landgoed Willibrordus

Op het landgoed is in 1940 de “Grote Kapel” gebouwd en voltooid. In deze kapel plaatste Bernard Pels een groot orgel welke in 1950 gereed was. In 2015 werd de kapel omgebouwd tot Cultureel Centrum. Het orgel was daar nog aanwezig tot juni 2021. In dat jaar is het overgeplaatst naar de Sint Antonius van Paduakerk in Nieuw-Dijk (Gelderland). 

Benieuwd hoe het orgel op de nieuwe locatie klinkt? 

Overwinnen

Tentoonstelling en boekpresentatie ‘Overwinnen’ van Femke Oepts in Heiloo

De expositie ‘Overwinnen’ gaat over de kracht van tegenslag, de regie terug in eigen hand nemen en er alles uithalen wat erin zit.

De tentoonstelling en boekpresentatie is gebaseerd op het inspiratieboek/fotoboek van DuPho lid en beeldstrateeg Femke Oepts. Femke is bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur van het boek.

Na een heftig fietsongeval – met een (tijdelijke) verlamming als gevolg – heeft zij langdurig gerevalideerd. Van dichtbij heeft zij gezien wat mensen, die in een rolstoel belandden, overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt.

De mooie, schrijnende, vrolijke, verdrietige, maar altijd inspirerende verhalen van revalidanten raakten haar en zo is haar wens ontstaan deze te bundelen in een boek.

Angsten overwinnen. Doelen stellen. Uitdagingen aangaan. Mijlpalen vieren. Het terugvinden van zelfvertrouwen. Acceptatie. Mentale weerbaarheid. Eigenwijsheid. Veerkracht. Onafhankelijkheid. Bewijsdrang. Positiviteit en levenslust. Wilskracht en doorzettingsvermogen. De zoektocht naar een nieuwe passie en de beste versie van jezelf. Het denken in mogelijkheden en kansen zien.

De foto’s en de verhalen erachter inspireren anderen met hun wil om het leven te leven zoals zij dat willen in werk, in sport en als mens.

Boekpresentatie en officiële opening: 7 oktober 2023, 13.30 uur

Te zien t/m 22 december 2023, dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 16.00 uur

Locatie: Verhalenkamer Willibrordus

Expositie ‘Gezichten in het Water’ in de Verhalenkamer

De tentoonstelling vertelt het verhaal van vijf jongvolwassenen en hun worsteling met het Nederlandse systeem van geestelijke gezondheidszorg. Andere jongeren van GGZ-vestiging Triversum in Alkmaar zijn met het materiaal aan de slag gegaan. Dit heeft onder andere geresulteerd in een magazine en een expositie tot en met 18 maart te bekijken op landgoed Willibrordus op het veld voor de Cultuurkoepel en in de Verhalenkamer.

Foto: Lina Selg

Kunstparade 2022

De kunstparade Heiloo 2022 is een evenement waarbij 134 kunstenaars exposeren op 25 verschillende locaties in Heiloo. 

Dit grootse artistieke evenement wat al 15 jaar wordt georganiseerd, vindt jaarlijks plaats in het laatste volle weekend van Juni. 

Op het landgoed willibrordus is de Cultuurkoepel een van de locaties waar je dit evenement kunt ervaren.

Op bezoek bij Landgoed Willibrordus

In de maanden mei en juni brengen de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Heiloo een bezoek aan het landgoed Willibrordus.

De kinderen worden ontvangen op het bordes en worden geïnformeerd over het kasteel Ypestein, waarvan op het middenterrein nog enkele sporen te zien zijn.

Fotoproject 2022: Thema Licht

Vanaf 2015 organiseert Stichting De Buitenkans elk jaar het foto- en verhalenproject, telkens met een ander thema.

Een aantal jongeren is deze keer begeleid door de enthousiaste amateur fotografen André Bergmans en Cor Oorthuijsen en een aantal jongeren heeft op eigen initiatief foto’s ingestuurd.

De groenploeg heeft, zoals elk jaar, de banners opgetuigd op het Landgoed Willibrordus naast de Cultuurkoepel. De doeken blijven twee maanden staan.