Verhalenkamer Willibrordus / landgoedwinkel / VVV informatiepunt

Bekijk plattegrond
Verhalenkamer Willibrordus / landgoedwinkel / VVV informatiepunt

Bezoekers van de Verhalenkamer worden langs de vele verhalen over het heden en verleden van de psychiatrie gevoerd. 

Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek. ‘Gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo. Er is specifiek aandacht voor de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Waar de psychiatrie vroeger in isolement werkte maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen. Aan dit besef draagt de Verhalenkamer op verrassende, creatieve en educatieve wijze bij, door (ex)cliënten Herstelverhalen te laten vertellen.

De Verhalenkamer levert zodoende een positieve bijdrage aan de destigmatisering van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Daaraan draagt ook de permanente tentoonstelling 'Waanzin in de Wereldliteratuur' bij met romans en verhalen verweven met psychiatrie.

verhalenkamerwillibrordus.nl

Welkom van team Verhalenkamer!

Landgoedwinkel

In de Landgoedwinkel worden bijzondere producten verkocht die op het Landgoed of in de nabijheid daarvan met zorg worden gemaakt. De imkerij Heiloo heeft op het Landgoed 3 grote stallen. De bijen leveren voortreffelijke honing en andere producten.
In de kleinschalige kaasmakerij maken ze op ambtelijke wijze van de rijke biodynamische melk van de Blaarkop koe romige kazen, yoghurt en hangop. Uitblinker is de romige witte van Heiloo.
De makers van MindSZ bundelen talent, creatieve en technische vaardigheden voor het up-cyclen van oude voorwerpen. Zo ontstaan verrassende designmeubelen en hebbedingetjes. De makers van Centrum 31 maken vele bijzondere cadeauartikelen. Ieder exemplaar is uniek.
Voor de stichting Heiloo bier drukt de drukkerij de etiketten en plakt deze op de flessen. In overleg met de theeklipper werd een melange samengesteld die rust brengt in drukke tijden.

VVV informatiepunt

Ook kunt u bij ons terecht voor fiets/wandelkaarten en routes Noord-Holland boven Amsterdam, VVV cadeaupasjes, kaarten voor concerten in de Cultuurkoepel, duinkaarten PWN, informatie m.b.t. uitstapjes in de omgeving, expedities op het Landgoed en souvenirs
  Verhalenkamer Willibrordus / landgoedwinkel / VVV informatiepunt

  De Olvendijk 2 | Heiloo
  verhalenkamerwillibrordus.nl

  Datum

  Open op dinsdag t/m zaterdag

  Tijden

  Di t/m za 10.00 - 16.00 uur

  Entree

  Gratis

  1ste dinsdag van de maand Herstelverhalen, aanvang 19.00 uur. (i.v.m. corona kan dit afwijken of geen doorgang vinden)

  Plattegrond en wandelroutes

  Op de plattegrond van het landgoed Willibrordus staan daarnaast twee wandelroutes die u langs kunst, cultuur en natuur, activiteiten en eet- en drinkgelegenheden brengt.

  Meer informatie »

  Stichting de Buitenkans - Theeschenkerij de Trog - De galerie de Buitenkans en nog veel meer...

  Stichting de Buitenkans organiseert activiteiten, die de beeldvorming over de psychiatrie beïnvloeden.

  Meer informatie »

  Verhalenkamer Willibrordus / landgoedwinkel / VVV informatiepunt

  Verhalenkamer, tevens VVV- informatiepunt en landgoedwinkel. Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekerslangs de vele verhalen over het verleden en het heden van depsychiatrie.

  Meer informatie »

  Museumkwartier Heiloo

  In de vier musea ontdek je: de historie en de archeologie van Heiloo, het heden en verleden van de psychiatrie en de magische ontwikkeling van de toverlantaarn. De musea zijn afzonderlijk te bezoeken of in een arrangement met andere activiteiten op het Landgoed. Leuk voor een groepsactiviteit.

  Meer informatie »

  Cultuurkoepel Heiloo

  In de imposante zaal wordt muziek, maar ook literatuur, theater, dans en beeldende kunst geprogrammeerd. De koepel is ook gastvrij beschikbaar voor allerhande organisaties, cultureel en niet-cultureel.

  Meer informatie »

  Willibrordus Business Centrum

  Unieke werkplaatsen en vergaderruimten voor freelancers, (startende) ondernemers en zzp’ers.

  Meer informatie »

  Keuken met Karakter

  Voor lunch, borrel en diner, maar ook voor een gezellige high tea.

  Meer informatie »

  Cultureel centrum De Strandwal

  Het hart van Heiloo voor verenigingsactiviteiten, vergaderingen, cursussen, congressen en presentaties.

  Meer informatie »

  Imkerij Heiloo

  Sinds kort staan er 2 bijenstallen op het Landgoed. In deze kasten kunnen 9 bijenvolken gehuisvest worden.

  Meer informatie »

  Jeu de Boules-baan

  Er is sinds kort een Jeu de Boules-baan op het Landgoed Willibrordus. De huidige baan bestaat uit 2 speelbanen en is aangelegd in de tuin van het Restaurant "Keuken met Karakter" en is voor iedereen vrij toegankelijk.

  Meer informatie »

  Begraafplaats - Oase van Rust

  Sinds de jaren 30 liggen hier cliënten en verplegend personeel begraven. Nu is de begraafplaats een Oase van Rust.

  Meer informatie »

  I-ConnecT Heiloo

  Bij I-ConnecT kan je terecht voor diverse ICT-diensten, bijvoorbeeld een website laten ontwikkelen (en onderhouden), je computer laten repareren (en onderhouden) en een computercursus volgen.

  Meer informatie »

  Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling

  Dagbesteding en Arbeid biedt mensen met een psychiatrische achtergrond hulp bij het vinden van een zinvolle dagbesteding.

  Meer informatie »

  Maatwerk, Avondrecreatie en Inloop Heiloo

  U kunt niet alleen overdag, maar ook 's avonds bij het Werk en Activiteitencentrum terecht. Daag anderen uit tijdens een portje biljart, snookeren, darten, dammen, schaken of een ander spel en ontmoet anderen onder het genot van een warme kop koffie en goede muziek.

  Meer informatie »

  Drukkerij de Dijk Heiloo (maatwerk)

  Drukkerij de Dijk is een erkend leerbedrijf, waar zowel kleuren- en zwart/wit prints van zeer hoge kwaliteit worden gemaakt.

  Meer informatie »

  Kwekerij De Buitenkans Heiloo (maatwerk)

  In de kwekerij van 1600 m2 zijn perkplanten, vaste planten, heesters, kruiden, plantenbakken, seizoenstukken en openhaardhout te koop.

  Meer informatie »

  Houtbewerking Heiloo (maatwerk)

  Houtbewerking Heiloo is onderdeel van GGZ-NHN. Een leer/werkbedrijf dat diverse houtproducten vervaardigt, zowel in groten getale als ook op maat.

  Meer informatie »

  Groenvoorziening Heiloo (maatwerk)

  Groenvoorziening 'De Buitenkans’ is onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord. Het is een erkend leer-/werkbedrijf, dat groenwerkzaamheden verricht in de kop van Noord-Holland.

  Meer informatie »

  Montage en inpak Heiloo (maatwerk)

  Montage & Inpak is een assemblage-onderdeel van Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling in Heiloo.

  Meer informatie »

  MindsZ Heiloo (maatwerk)

  MindsZ (spreek uit Minds-zet) is een project van GGZ-NHN opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen.

  Meer informatie »