Landgoed
Willibrordus

Landgoed
Willibrordus

Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek, ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo.

Een rijke geschiedenis

Een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis. In de jaren 1930 ontstond hier een psychiatrisch ziekenhuis, De Sint Willibrordusstichting opgericht door de congregatie van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Heiloo.

Het was toen een besloten gemeenschap met eigen gebouwen, tuinen en faciliteiten en bood plaats aan 650 patiënten.

Het landgoed is nu een openbaar toegankelijk terrein; de poorten open voor allerlei contacten met de samenleving. De gesloten cultuur heeft plaatsgemaakt voor openheid en communicatie over en weer met de buitenwereld.

Lees Verder

Agenda

25 dec 20:15 UUR

ENSEMBLE LE MUSE - THE MUSIC OF ENNIO MORRICONE

CULTUURKOEPEL

25 dec 20:00 uur

RALPH VAN RAAT – VINGT REGARDS SUR L’ENFANT JÉSUS VAN OLIVIER MESSIAEN

CULTUURKOEPEL

Expositie ‘Gezichten in het Water’ in de Verhalenkamer

De tentoonstelling vertelt het verhaal van vijf jongvolwassenen en hun worsteling met het Nederlandse systeem van geestelijke gezondheidszorg. Andere jongeren van GGZ-vestiging Triversum in Alkmaar zijn met het materiaal aan de slag gegaan. Dit heeft onder andere geresulteerd in een magazine en een expositie tot en met 18 maart te bekijken op landgoed Willibrordus op het veld voor de Cultuurkoepel en in de Verhalenkamer.

Foto: Lina Selg