Officiële opening Die Brug

Heiloo heeft drie landgoederen te weten: Nijenburg, ter Coulster en Willibrordus. Een lang gekoesterde wens is om een brug te bouwen over het water de Die, in de hoek bij de vijver de Karremel en Landgoed ter Coulster. De waterstroom vormde een barrière waardoor de landgoederen Nijenburgh, ter Coulster en Willibrordus niet met elkaar verbonden waren. Een werkgroep genaamd GroenSpoor werd in het leven geroepen met medewerkers van Natuurmonumenten, Landgoed ter Coulster, IVN, Groei en Bloei, GGZ-NHN, Vereniging Oud Heiloo, stichting de Buitenkans,Waterschap, wandelroute Noord Holland, VVV informatiepunt Heiloo, gemeente Heiloo, melkveehouder Brouwer de Koning en provincie Noord Holland. Resultaat: een 12 meter lange brug. Op diverse punten kan met de wandeling worden begonnen, rechtsom of linksom. Een deel van de route gaat dus 'buitenom' het andere deel gaat door het dorp over de Kennemerstraatweg, Holleweg en Heerenweg.

Deze Landgoederenroute verbindt de landgoederen Willibrordus, ter Coulster en Nijenburgh waar natuur, cultuur en historie een belangrijke rol hebben. Vanaf het Ter Coulster kan nu via een laarzenpad zonder hindernis doorgelopen worden naar Landgoed Nijenburgh dankzij de aanleg van de brug. De brug is bekostigd door de gemeente Heiloo. De officiële opening zal op 21 mei plaatsvinden door gedeputeerde Adnan Tekin door de onthulling van de naam van het bruggetje: DIE BRUG.

De werkgroep zou het prachtig vinden als er van de wandelroute een Landgoederenkaart komt. Op de kaart komt informatie over de route met natuur, cultuur en historie van Heiloo. Als de financiering hiervoor slaagt zal tevens de Landgoederenkaart worden gepresenteerd.

Check het hele programma van 21 mei in onze agenda www.landgoedwillibrordus.nl/