Jeu de Boules-baan

Bekijk plattegrond
Jeu de Boules-baan

Er is een Jeu de Boules-baan op het Landgoed Willibrordus.

Sinds enkele jaren is het landgoed Willibrordus volledig opengesteld voor alle bewoners, bezoekers en ondernemers van Heiloo.

Hoofddoel bij deze openstelling was:

Het Landgoed-terrein en enkele gebouwen, meer geschikt te maken voor het ontplooien van diverse activiteiten voor en door de gemeenschap; EN om mensen van verschillende leeftijds-groepen samen te brengen, zodat zij aan allerlei activiteiten op het Landgoed kunnen deelnemen.

Met steun van o.a. de Gemeente Heiloo en het Oranje Fonds zijn inmiddels veel projecten gerealiseerd.

De aanleg van een kleine Jeu de Boules-baan is daar een van de "uitvloeisels" van. De huidige baan bestaat uit 2 speelbanen (tegen elkaar aan) en is aangelegd in de tuin (met kinder speel-toestellen) van het Restaurant "Keuken met Karakter" en is voor iedereen vrij (gratis) toegankelijk.

Jeu de Boules-ballen zijn verkrijgbaar (te leen) bij zowel het VVV-kantoor als bij het Restaurant.

Voorlopig is er elke vrijdagmiddag om ongeveer 16.00 uur iemand met kennis van zaken aanwezig ter begeleiding en spel-uitleg.

Ook voor mensen die minder goed ter been zijn (Rolstoel- en Rollatorgebruikers) kunnen op deze Jeu de Boules-baan komen spelen; er zijn immers geen hoogte verschillen te overbruggen.

Het is de bedoeling, dat er bij voldoende interesse en (vrijwillige) deelname van enthousiaste spelers, er een echte Jeu de Boules-Vereniging wordt opgericht, die dan mogelijk ook een uitbreiding krijgt met meerdere banen b.v. bij de Planten-kas en de Trog(aan de oostkant van het Landgoed).

DUS........., hebt u zin om te komen spelen, dan bent u bij deze (Jong en Oud), van harte uitgenodigd !

Uiteraard kunt u daarbij genieten van dit prachtige Landgoed-park Willibrordus aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

Jeu de Boules-baan

Plattegrond en wandelroutes

Op de plattegrond van het landgoed Willibrordus staan daarnaast twee wandelroutes die u langs kunst, cultuur en natuur, activiteiten en eet- en drinkgelegenheden brengt.

Meer informatie »

Stichting de Buitenkans - Theeschenkerij de Trog - De galerie de Buitenkans en nog veel meer...

Stichting de Buitenkans organiseert activiteiten, die de beeldvorming over de psychiatrie beïnvloeden.

Meer informatie »

Verhalenkamer Willibrordus / landgoedwinkel / VVV informatiepunt

Verhalenkamer, tevens VVV- informatiepunt en landgoedwinkel. Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekerslangs de vele verhalen over het verleden en het heden van depsychiatrie.

Meer informatie »

Museumkwartier Heiloo

In de vier musea ontdek je: de historie en de archeologie van Heiloo, het heden en verleden van de psychiatrie en de magische ontwikkeling van de toverlantaarn. De musea zijn afzonderlijk te bezoeken of in een arrangement met andere activiteiten op het Landgoed. Leuk voor een groepsactiviteit.

Meer informatie »

Cultuurkoepel Heiloo

In de imposante zaal wordt muziek, maar ook literatuur, theater, dans en beeldende kunst geprogrammeerd. De koepel is ook gastvrij beschikbaar voor allerhande organisaties, cultureel en niet-cultureel.

Meer informatie »

Willibrordus Business Centrum

Unieke werkplaatsen en vergaderruimten voor freelancers, (startende) ondernemers en zzp’ers.

Meer informatie »

Keuken met Karakter

Voor lunch, borrel en diner, maar ook voor een gezellige high tea.

Meer informatie »

Cultureel centrum De Strandwal

Het hart van Heiloo voor verenigingsactiviteiten, vergaderingen, cursussen, congressen en presentaties.

Meer informatie »

Imkerij Heiloo

Sinds kort staan er 2 bijenstallen op het Landgoed. In deze kasten kunnen 9 bijenvolken gehuisvest worden.

Meer informatie »

Jeu de Boules-baan

Er is sinds kort een Jeu de Boules-baan op het Landgoed Willibrordus. De huidige baan bestaat uit 2 speelbanen en is aangelegd in de tuin van het Restaurant "Keuken met Karakter" en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Meer informatie »

Begraafplaats - Oase van Rust

Sinds de jaren 30 liggen hier cliënten en verplegend personeel begraven. Nu is de begraafplaats een Oase van Rust.

Meer informatie »

I-ConnecT Heiloo

Bij I-ConnecT kan je terecht voor diverse ICT-diensten, bijvoorbeeld een website laten ontwikkelen (en onderhouden), je computer laten repareren (en onderhouden) en een computercursus volgen.

Meer informatie »

Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling

Dagbesteding en Arbeid biedt mensen met een psychiatrische achtergrond hulp bij het vinden van een zinvolle dagbesteding.

Meer informatie »

Maatwerk, Avondrecreatie en Inloop Heiloo

U kunt niet alleen overdag, maar ook 's avonds bij het Werk en Activiteitencentrum terecht. Daag anderen uit tijdens een portje biljart, snookeren, darten, dammen, schaken of een ander spel en ontmoet anderen onder het genot van een warme kop koffie en goede muziek.

Meer informatie »

Drukkerij de Dijk Heiloo (maatwerk)

Drukkerij de Dijk is een erkend leerbedrijf, waar zowel kleuren- en zwart/wit prints van zeer hoge kwaliteit worden gemaakt.

Meer informatie »

Kwekerij De Buitenkans Heiloo (maatwerk)

In de kwekerij van 1600 m2 zijn perkplanten, vaste planten, heesters, kruiden, plantenbakken, seizoenstukken en openhaardhout te koop.

Meer informatie »

Houtbewerking Heiloo (maatwerk)

Houtbewerking Heiloo is onderdeel van GGZ-NHN. Een leer/werkbedrijf dat diverse houtproducten vervaardigt, zowel in groten getale als ook op maat.

Meer informatie »

Groenvoorziening Heiloo (maatwerk)

Groenvoorziening 'De Buitenkans’ is onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord. Het is een erkend leer-/werkbedrijf, dat groenwerkzaamheden verricht in de kop van Noord-Holland.

Meer informatie »

Montage en inpak Heiloo (maatwerk)

Montage & Inpak is een assemblage-onderdeel van Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling in Heiloo.

Meer informatie »

MindsZ Heiloo (maatwerk)

MindsZ (spreek uit Minds-zet) is een project van GGZ-NHN opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen.

Meer informatie »